V priebehu tohto týždňa bratislavskí policajti zrealizovali ďalšiu úspešnú protidrogovú akciu

18.10.2013 Bratislava

Takmer 1.000 obvykle jednorazových dávok pervitínu a 41 obvykle jednorazových dávok konope podľa predbežných výsledkov expertízy zaistili bratislavskí policajti v priebehu tohto týždňovej akcie s krycím názvom „VYDRA“. Úspešnú protidrogovú akciu o počte 123 príslušníkov PZ zrealizovali policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV spolu s policajtmi Pohotovostného policajného útvaru KR PZ v Bratislave v súčinnosti s policajtmi Pohotovostného policajného útvaru KR PZ v Trenčíne a v súčinnosti s policajtmi Odboru kynológie a hipológie Prezídia PZ počas výkonu 5 domových prehliadok a 2 prehliadok iných priestorov na území Bratislavy. Zadržaných a obvinených bolo celkom 7 osôb, ktoré už vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV obvinil zo zločinu a obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Obvineným je 35-ročný Andrej J. z Bratislavy, 31-ročný Alojz V. z Bratislavy, 28-ročný Milan V. z Bratislavy, 29-ročný Martin P. z Bratislavy, 28-ročný Miroslav M. z Bratislavy, 36- ročný Angel A. z Bratislavy, 38-ročný Marcel M. z Bratislavy.
V stredu, na základe súhlasu sudcu pre prípravné konanie, vykonali policajti z viacerých policajných súčastí domové prehliadky na ulici Devínske Jazero, Schillerovej ulici, Balkánskej ulici, Janka Alexiho ulici, Bagarovej ulici v Bratislave a prehliadky iných priestorov na Schillerovej ulici a ulici Devínske Jazero. Pri prehliadkach zaistili podľa výsledkov predbežnej expertízy takmer 1.000 obvykle jednorazových dávok pervitínu, 41 dávok konope, finančnú hotovosť pochádzajúcu z páchania drogovej trestnej činnosti, ako aj zbrane a strelivo, ktoré boli zaslané na expertízu.
Drogovou trestnou činnosťou sa obvinení zaoberali podľa doterajších výsledkov vyšetrovania minimálne od roku 2012. Uvedenej skupine ľudí bola preukázaná trestná činnosť na úseku prechovávania a distribúcie omamných a psychotropných látok v 3 úrovniach- na území Bratislavského kraja mali byť drogovými dílermi, dodávateľmi dílerov ako aj predajcovia konečným spotrebiteľom drog.
Na všetkých 7 obvinených spracoval vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV podnet na ich vzatie do vyšetrovacej väzby. Na rozhodnutie sudcu obvinení čakajú v cele policajného zaistenia. Za ich drogovú trestnú činnosť 6 obvineným hrozí trest odňatia slobody v trvaní od 4 do 10 rokov, 1obvinenému hrozí trest odňatia slobody od 10 do 15 rokov.
 
mjr. Mgr. Tatiana Kurucová
hovorkyňa KR PZ v Bratislave
 

Vyberte región